четвртак, 12. март 2015.

Ta pufnasto penasta poslastica-Marshmallow

Kako zima još ne planira da pusti proleće u naše krajeve tako i mi još uvek uživamo u toplim napicima a ako ti napici imaju i toping pa ni ta siva i dosadna zima nam neće teško pasti ali samo dok uživamo u slatkoći napitka i njegovom topingu koji se topi u u ustima...priznaćete ne zvuči loše ..

Kao veliki sladokusac obožavam sve što je slatko i za mene nema " lošeg slatkiša"  jer  nije mi jasno kako nešo slatko može biti loše .. mada da ste me pitali pre nekoliko meseci da li postoji loš slatkiš ja bih vam odgovorila da postoji i da je to čuveni Marshmallow izuzev naravno našeg  Mančmeloua koji je ipak nešto drugo ,ima i čokoladu a i biskvit i sve to izgleda mnogo drugačije.

Dala bih vam takav odgovor jer Marshmallow koji sam ja probala bio je kupljen u prodavnici zdrave hrane,ne baš tako svež a kada bi ga zagrizla prvo što bih osetila jeste veštačka limunska kiselina na koju se ježim i eto od tada za mene je Marshmallow dobio epitet " lošeg slatkiša"..
Dugo je nosio taj  epitet sve dok nisam naišla na recept za ovu poslasticu u kućnoj izvedbi na blogu naše  blogerke Milice koja vodi poznati food blog pod nazivom Milin Kuvar .
Kada sam videla recept i pročitala sastojke rešila sam da zasučem rukave i krenem u avanturu koja je na kraju donela rezultat a on se zove I JA VOLIM MARSHMALLOW ali samo moj tj.Milin,ma naš domaći.
Hvala ti draga Mila na receptu za ovu divnu pufnastu,penastu,slatku poslasticu.
Nakon fotografija Marshmallow-a u mojoj izvedbi sledi Milin recept po kome sam ja spremila ovaj zanimljivi slatkiš a ujedno i toping u kome uživam dok vam pišem ovaj post.


Marchmallow
Potrebno je:
2 kašike želatina
250 ml hladne vode
360 gr šećera
120 gr šećera u prahu
60 gr gustina
1/4 kašičice soli
2 kašike aroma vanile
po želji prehrambena boja

Priprema:

Polovinom hladne vode prelijte želatin i ostavite da nabubri.Vodu koja vam je ostala sjedinite sa kristal šećerom i stavite da kuva 10 minuta,Dok se šećer u vodi ne istopi i ne počne da ključa pomešajte šećer u prahu i gustin,okruglu tepsiju obložite plastičnom folijom i pospite polovinom mešavine šećera i gustina a ostatak ostavite za kasnije,Nakon što se šećer istopio i prokuvao sklonite ga sa ringle i dodajte nabubreli želatin i so.Dobro promešajte i prebacite u dublju posudu za mućenje.Mutite na srednjoj brzini 3-4 minuta,nakon toga pojačajte brzinu i mutite bez prekida 10-12 minuta.
Pred kraj mućenja dodajte aromu vanile i prehrambenu boju ukoliko želite da vaš Marshmallow ne bude beo.Ja sam koristila gel boju.
Kada ste završili mućenje izručite smesu u tepsiju i blago nauljenom špatulom rasporedite smesu po tepsiji da bude što ravnije.
Ostavite tako da stoji na sobnoj temeperaturi minimum 6 sati.
Nakon tog vremena  prebacite Marshmallow iz tepsije na dasku za sečenje koju ste posuli sa mešavinom  šećera  u prahu i gustina.Secite ga na željene oblike blago nauljenim nožem.
Isečene bombonice opet uvaljajte u mešavinu šećera u prahu i gustina i kroz sito prosejte.
Marshmallow čuvajte u hermetički zatvorenoj kutiji ili tegli.
Sladite se njime,prelivajte ga čokoladom,kristite kao toping  a kako god da ga koristite biće jednako slastan i penast.

Uživajte!

Love form Rendži

9 коментара:

  1. Jedva cekam da probam. Izgleda fenomenalno, svidja mi se sto je u boji :).

    ОдговориИзбриши
  2. I ja jedva cekam da probas :-)..meni je bas njamiiii :-)

    ОдговориИзбриши
  3. Divno izgleda, bravo Rendži. Jedva čekam da isprobam.

    ОдговориИзбриши
  4. Izgleda predivno, a i ne deluje toliko komplikovano!
    Baš sam se obradovala kada sam videla da imaš i blog :)

    ОдговориИзбриши
  5. Oh so lovely food and super yummy!!
    Kisses from Spain.
    Xoxo, P.

    My Showroom



    ОдговориИзбриши
  6. Zvuči lako i ukusno, moram da pokušam :D
    Pogledaj moj blog i učlani se ja naravno uzvraćam pozzzz

    http://milasindinka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Mogla bih baš da probam, ali u kalupima. Nadam se da će moći da se lepo vade i zadrže oblik.

    ОдговориИзбриши