понедељак, 11. мај 2015.

Qween of spring..


Koliko svi čekamo proleće zbog dana obasjanih Suncem i mogućnost uživanja u vremenu provedenom u prirodi isto toliko ga očekujemo i zbog plodova koje u ovo godišnje doba ubiramo.Istina je da su nam plodovi proleća dostupni tokom cele godine u supermarketima ali svi znamo koliko su bezukusni i plastični...Titulu kraljice proleća sigurna sam da s pravom nosi ta čuvena bobica Jagoda.Već duže vremena dostupne su nam u pomenutim supermarketima ali sam čekala da ove naše domaće nađem na pijačnim tezgama jer povrće i voće nekako više volim da kupujem na pijaci od dobro poznatih prodavaca jer se nekako tešim da ta baka koja ih  podaje je sama uzgajala  te proizvode a ne kupila od preprodavaca pa mi je samim tim to nekako i draže.Jagode u mojoj baštici su neke u fazi cveta a kod nekih ima i ploda, još uvek zelenog ali sa još kojim sunčanim danom počeće i one da dobijaju dobro prepoznatljivu boju a do tada ne mogu da odolim ovim pijačnim.
Ovog vikenda sam rešila da otvorim sezonu jagodastih deserta i da sladeći se njima uživam u toplom vremenu koje nam je proleće donelo.Odlučila sam se za jedan brzinski recept ali veoma ukusan i privlačan,radi se o Desertu od jagode u tegli čiji recept vam donosim u nastavku posta nakon fotografija koje će vas sigurna sam naterati da ga probate.
Idealna je poslastica kada vam se najave iznenadni gosti ali i ako nekoga hoćete da iznenadite neobično slatkim poklonom.
Javite mi vaše utiske.
S ljubavlju
Rendži



 Desert od jagode u tegli
Potrebno je:
500 gr jagoda
100 gr šlaga
1 kisela pavlaka
šećer u prahu po želji
pakovanje piškota

Jagode oprati,očistiti i iseckati.šlag umutiti a piškote iseckati i blago poprskati mlekom.
U umućeni šlag dodati kiselu pavlaku i šećer u prahu, ukoliko želite da vam krem bude slađi.Lagano ručno mešati pavlaku i šlag,nikako mikserom jer ćete na taj način krem pretvoriti u tečno stanje.
U čiste tegle ređati red piškota,red krema,red jagoda i sve tako dok ne popunite teglu.
Možete ukrasiti ribanom čokoladom,mlevenim keksm ili ostaviti ne ukrašen.Ja sam lagano odgore izabrala da stavim mleveni keks i par listića Mente.
Desert držati u frižideru do posluženja.
Prijatno!


6 коментара:

  1. Koliko si samo kreativna i originalna, svaki put se sve više divim, ne znam samo ima li kraja!!! Slike i text prosto ne dozvoljavaju da čovek ostane ravnodušan prema ovom slatkišu što znači - jedva čekam da probam!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno draga moja Danice,hvala na beskrajnoj podrsci <3

      Избриши
  2. Jao što je ovo sjajnooo! Moraću probati :D

    ОдговориИзбриши