четвртак, 9. април 2015.

Easter time...


Kada pričamo o Uskrsu moja prva misao je kako ću ove godine ukrasiti jaja a da ne budu klasično ofarbana bojama za jaja već nekako drugačije..
Ukrašavanje voskom uvek me privlačilo ali nikada nisam bila dovoljno hrabra da se odvažim i krenem u tu avanturu i tako se svake godine nameračim ali odustanem... kako prošle pa tako i ove ali sada odlučujem da ću to probati sledeće godine...

Odustajanje od šaranja voskom nije značilo da neću ukrasiti jaja na neki drugi kreativan i neobičan način,prošle godine radila sam sa čipkom a ove sam odlučila da probam čuveni i sada izuzetno polularni dekupaž.Ovaj način ukrašavanja mi se posebno sviđa jer znam da boja neće ući u jaje i nećemo imati na belancetu onu čuvenu crticu od boje kao trag pucanja koje nismo primetili prilikom kuvanja tako da je em lepo em sigurno ;)

Materijal koji vam je potreban sigurna sam svi imate u kući pogotovo oni koji su kao mlađi skupljali salvete :) kao i ja a i dalje ih čuvate...

Pripremila sam vam jedan mali foto tutorial kako da dekupaž tehnikom ukrasite uskršnja jaja..na internetu možete naći još ovih tutoriala za ukrašavanje ovom tehnikom a ono što sam ja promenila u odnosu na ostale jeste da sam delove salvete cepkala a ne sekla makazama jer po meni cepkanjem se manje vide spojevi delova salveta.

Ukrašavanje jaja dekupaž-salveta tehnikom
Potrebno je:
*salvete
*belance
*kuvana jaja
*cetkica
Jaja koja ste skuvali moraju biti odobro ohlađena i suva.
Salvete odvojiti i koristiti samo gornji sloj i iscepkati delove koje želite da koristite u ukrašavanju.
Četkicu  blago umočiti u belance,delić salvete staviti na jaje i zatim četkicom preći preko njega u smeru sunčevih zraka,postupak nastavljati sa ostalim delovima dok celo jaje ne obložite salvetom.
Ostaviti da se osuše i vaše ukrašavanje je gotovo.

U fotografijama koje slede videćete kako to izgleda u praksi :)





Ovo je bila tehnika koju sam vam ja predstavila ove godine,ukoliko želite da se oprobate u drugim načinima posetite blogovo mojih dragih koleginica blogerki,za ukrašavanje voskom detalje možete videti kod Mile a ako ste više za čipku detalji su kod ekipe koja vodi Edaytorial a moj savet je da probate sve ;)

Uživajte u sutrašnjem danu i ukrašavanju jaja.

Rendži









4 коментара: