уторак, 18. август 2015.

E il momento per Panna cotta..It's time for Panna cotta..

 Ako kao ja uživate u slatkišima,kako u njihovoj izradi tako i u degustaciji onda će vas ovaj slatkiš oboriti s nogu.Kada pročitate sastojke reakcija neće biti ni približni onima koji će uslediti nakon isprobavanja,u to sam sigurna.Po ovim vrućinama niko od nas ne voli da provodi vreme pored šporeta tako da je ovo sigurna sam omiljeni desert svih domaćica koje ne vole preduga zadržavanja u kuhinji :)..Reč je o italijanskom desertu Panna Cotta..s obzirom da dolazi iz meni omiljene države to je još jedan plus ovom desertu!Dok uživam u ukusu Panna Cotte zamišljam kako jednog dana u svom gradu,bivšoj rimskoj prestonici,u jednoj mirnoj uskoj uličici otvaram svoj Dessert bar sa svim tim predivnim slasticama koje su nam u našim prosečnim poslastičarnicama nedostupne..Maštam,maštam i maštam..ali kažem sebi Pazi šta želiš,možda ti se i ostvari!
Uživajte u receptu i fotografijama moje Panna Cotte!
S ljubavlju
Rendži

Panna Cotta



Mleko i slatku pavlaku sjediniti i staviti da se zagreje,ne da proključa,Kada se zagrejalo pred ključanje dodati želatin koji ste prethodno stavili da nabubri sa tri kašike vode.Mešati i paziti da nemate grudvice.Pripremiti čaše ili kalupe za panna cottu ukoliko želite da je služite na tanjiru tako što ćete ih pokvasiti hladnom vodom.Umesto kalupa možete koristiti kreamičke posudice,Smesu od mleka i slatke pavlake sipati u pripremljene posudice i hladiti nekoliko sati,najbolje preko noci.Pre služenja preliti pripremljenim prelivom od voća.Uživajte!


6 коментара: