недеља, 10. јануар 2016.

Hommade Cherry bombonjere..

Dugo na blogu nije bilo posta u kategoriji recepti..Iskreno ništa ja nisam ni spremala sem medenjaka.Celokupnu prazničnu trpezu odradila je mama a kako je tradicija kod nas u kući da za Novu godinu i Božić imamo cherry bombonjere koje su moja specijalnost odvojila sam vreme da ih pripremim a taman iskoristim to da podelim sa vama recept za ovu poslasticu.Nisam ekspert za određivanje toplote čokolade ali sam se u ovom receptu ispraksala pa gotovo svaki put izgledaju savršeno.Da ne dužim,sledi recept.

Cherry bombonjere

Za 15 bombonjera potrebno je:

100 gr čokolade .čokolade sa minimum 80% kakao delova u sebi
15 višnji iz višnjevače
50ml višnjevače
kašika gustina
kašika šećera po želji

Čokoladu topiti na pari,kada se skrpoz istopi skloniti sa ringle.Moj način topljenja na pari je takav da stavim šerpicu sa vodom na ringlu,na šerpicu posudu u koju stavim čokoladu i malo promešam kada počne da se topi.Kada voda počne da ključa a čokolada da se topi šerpicu sklonim sa ringle.

Dok se čokloada topi,višnjevaču stavim da se zagreje,ako volite da vam bude slatko onda u nju dodajete kašiku šećera.Kada krene da ključa dodajete u višnjevaču gustin i mešate da vam se ne bi stvorile grudvice.Sklonite sa ringle i ostavite da se hladi.

Za pripremu potrebni su vam silikonski kalupi,poput onih za kapkejkove ali samo dosta manji a ukoliko nemate njih mogu vam poslužiti i korpice koje koristite za stavljanje kuglica.

Četkicu koju koristite u kuhinji, moja je malo deblja četkica za likovno umočite u čokoladu i njome i premazujete sve strane i dno kalupa ili korpice.Kada ste sve premazali stavite u frižider na 10 minuta da se osuši,taj postupak tako ponoviti još dva puta.
Kada ste 3 puta premazali kalup čokoladom izvadite iz frižidera i u svaku kockicu stavite po jednu višnju i napunite je prethodno napravljenim filom pa opet ostavite u frižider da se malo stegne.Nakon 15 minuta korpice zatvarate ostatkom čokolade.Najlakši način je da istopljenu čokoladu stavite u kesicu za zamrzivač,odsečete joj vrh sa jedne strane i na taj način zatvarate vaše kockice,Ostavite nekoliko sati da se stegne čokolada i bombonjere možete vaditi iz kalupa.

Za pripremu sam koristila Swisllion čokloadu za kuvanje i domaću višnjevaču i višnje iz nje.
Veliku zahvalnost dugujem dragim Unikatnim predmetima za tanjirić i šoljicu koji su se skorz uklopili u ovaj recept.
Uživajte!
Ako se odlučite da pravite obavezno mi pošaljite neku fotkicu da vidim kako je vama ispalo!
S ljubavlju Rendži
1 коментар: