среда, 25. мај 2016.

Kolac sa jagodama

 Maj,sezona jagoda..ovaj mesec maksimalno treba iskoristiti i uživati u ovoj voćki koju retko ko ne voli..Od malena većini nas to je omiljeno voće i s nestrpljenjem čekamo proleće i prve plodove jagoda u baštama i na pijacama..U maju svake nedelje tradicionalno pravim neku novu poslasticu sa ovom voćkom a za današnje javljanje donosim vam recept za jedan stari kolač kojem sam dodala malo novina.
Kada je u pitanju spremanje raznih jela veliku važnost pridajem posuđu u kojem pripremam moje specijalitete..Današnji kolač pripremila sam u METALAC đuvečari sa ne lepljivim premazom,moram vam priznati da me ovo posuđe baš oduševilo..Priprema je brža i lakša i više nemate potrebu da mislite o tome šta ako se kolač zalepi za dno..
Nakon nekoliko fotografija sledi recept.
Ako odlučite da pravite,obavezno javite kako vam je ispao.


 KOLAČ SA JAGODAMA
Potrebno je:
Jogurt   1 čaša
Brašno  2 jogurt čaše
Šećer    1 jogurt čašJaje       2 kom
Ulje      1/2 jogurt čaše
Jagode   2 jogurt čaše
Čokolada za kuvanje 100 gr
Prašak za pecivo
Priprema:
Mutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom.Kada dobijete glatku smesu,dodajte u nju jogurt,ulje,brašno i prašak za pecivo.Ponovo sve mutite da bi lepo sjedinili.Čokoladu iseckajte na kockice i dodajte u smesu koju ste umutili i promešajte ručno.Smesu izlijte u đuveč tepsiju i odgore pospite iseckane jagode.Rernu zagrejte na 180 C i stavite kolač da se peče 30 minuta.Kada je gotovo pustite da se malo ohladi i pospite šećerom u prahu i u slast se služite.Prijatno!

Đuvečara tepsija i posuda za čuvanje suve hrane-METALAC

Fotografije - Rendži 


2 коментара:

  1. Ovo je tako mljac :)
    Volim kolače na ovaj fazon..bili sa višnjama ili jagodama..mm sve može :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ja ovaj kolac pravim sa visnjama,sa jagodama nisam probala,ali nakon ovog posta cu sigurno probati.

    ОдговориИзбриши