среда, 14. септембар 2016.

Puzici sa orasima..

Sredina je radne nedelje i polako nam se bliži vikend,a kakav je to vikend bez kolača na stolu,ali ne bilo kakvih nego onih domaćih koji stižu iz naše rerne,pečeni u nama omiljenim Metalac đuvečarama sa nelepljivim premazom.Prošli vikend bila sam prava domaćica i za ukućane pripremala jedan od nama omiljenih kolača čiji vam recept donosim u nastavku posta..Mi smo uživali u ukusu pa sam poželela da taj recept podelim sa vama da i vi ovog vikenda obradujete vaše ukućane..

Pužići sa orasima

Testo:
300 g brašna
200 gr putera
1 dl mleka
pola kockice kvasca
2 kašikice secera
2 žumanceta
prstohvat soli
Fil:
100 gr maslaca
200 gr šecera
250 g mlevenih oraha
Priprema:
Kvasac staviti u toplo mleko i u to dodati šecer i ostaviti da nabubri na toplom oko 10 minuta.Kada je kvasac nadošao dodati ga brašnu i žumancima i u to dodati prstohvat soli.Umesiti testo da bude glatko i mekano.Umešeno testo staviti u pobrašnjenu posudu i ostaviti na toplom da naraste,oko sat vremena.Kada je testo nadošlo,rasklagijati ga na debljinu oko 2cm.
Nadev pripremiti tako što ćete izraditi maslac sa šecerom i u to dodati mlevene orahe i dobro sjediniti.Rasklagijano testo premazati nadevom i uviti u rolat.Dobijeni rolat seći na parčiće takodje debljine oko 2cm i redjati u pleh.Rernu zagrejati na 180C.U zagrejanu rernu staviti pleh sa pužićima i peći oko 35 minuta,dok ne porumene.
Ohladite i služite kao desert ili uz šolju mleka kao laganu večeru ili doručak.
Umesto oraha možete koristiti lešnike,mak ,rogač ili šta najviše volite..
Pužiće sam pekla u METALAC  djuvečari sa nelepljivim premazom te nisam imala potrebu da premazujem istu ili da u nju stavljam papir za pečenje,pa vam savetujem kupovinu jedne takve djuvecare..
Uživajte!
Prijatno!

1 коментар:

  1. Rendži ovo super deluje, samo me malo buni kad se i u kom obliku (otopljeno ili kako već) dodaje ovih 200g putera koji je pobrojan u namirnicama za testo? Unapred hvala na odgovoru.
    Pozdrav, Bojana

    ОдговориИзбриши